למעבר בין השיעורים:


 
 שיעורי מפוחית למתחילים - חינם להתנסות


הצעדים הראשונים בלימוד כלי נגינה הם החשובים ביותר!
  • - כל שיעור מותאם לאמון ונגינה של כשבוע ימים.
  • - מומלץ להתאמן ולנגן כל יום כ - 20 דקות.
  • - יש לחזור ולנגן כל תרגיל מספר פעמים, לשמור קצב קבוע, נגן לאט בתחילה ובחון את השינוי והדיוק בכל נגינה כך שתוכל להשתפר בהדרגה.
  • - אל תצפה להצלחה מיידית זה לא יקרה! עליך להתמיד ולהתאמן כי ההתקדמות היא איטית ודורשת סבלנות ועקשנות!
  • - אני מבטיח שתרגיש שיפור מיום ליום וגם הקושי ילך וירד ואיתו תעלה ההנאה והכיף! 
כל ההתחלות קשות! במפוחית - כמו בכל כלי נשיפה - תרגיש בתחילה קושי של נשימה כך שבתרגילים הראשונים תרגיש עיפות כאילו חצית בריכת שחיה בקצב רצחני, אל תתיאש! אל תרים ידיים!  עצור למנוחה ולהחזרת הנשימה בכל פעם שתתעיף, זה תהליך טבעי לגמרא וקורה לכל נגן כלי נשיפה באשר הוא. 



סוד ההצלחה – להתאמן כמה שיותר!!! ב ה צ ל ח ה ! 

שיעור 6

לימוד התו סול - G מונחים מוסיקלים: תיבות, משקל, תו מנוקד, ותרגילים בצלילי דו, מי, סול.
מבוא - כיצד להתאמן

נגן כל יום כ-15 דקות. אם תרגיש קושי בנשימה - זכור שזה טבעי, מפוחית היא כלי נשיפה ודורשת מאמץ לא קטן בעיקר בהתחלה עד שמסתגלים וכושר הנשימה עולה. התעיפת? עשה מנוחה קצרה ..........הסדר את הנשימה............והמשך. ההתחלה תמיד הכי קשה ולכן אל תרים ידיים והמשך בעקשנות והתמדה, זה תמיד ישתלם. אם לא ידעת - העולם שייך למתמידים!

הערות לנגן:

התקדמת ואתה כבר מנגן 3 תוים. אל תמהר כל ההתחלות קשות, בכל כליי נשיפה וגם במפוחית יש צורך ללמוד לנשום כלומר לקחת אויר תוך כדי נגינה, עשה זאת בסיום התיבות ובצורה חטופה וזריזה כך שלא תעצור את קצב הנגינה. רצוי לקחת אויר בסיום משפט מוזיקלי - בדרך כלל כל שתי תיבות אך אם חסר לך אויר אז קח אויר איפה שנגמר אל תגיע לעילפון זה לא מוסיף לבריאות! שאיפת האוויר נעשית תוך הרמת השפה העליונה מעל הנקב ומבלי להוציא את המפוחית מהפה.

כל הזכויות שמורות ‎© לעמי לוז
Powered by Artvision | Truppo Websites
Tivonet